تکنولوژی شارژ بیسیم با این که چند سالی است معرفی شده، اما هنوز نتوانسته است به صورت گسترده جایگزین انواع سیمی متداول شود. اما انرگوس (Energous) در تلاش است تا این موضوع را تغییر دهد. این شرکت در نمایشگاه CES 2017 تعدادی محصول معرفی کرد که توانایی بالایی برای تغییر نظر کاربران در خصوص شارژرهای بیسیم دارد.
اگر تا به حال نام انرگوس را نشنیدهاید، باید بدانید این استارتاپ از فرکانسهای رادیویی برای انتقال توان و شارژ وسایل استفاده میکنید. انرگوس چندین نوع از فرستندهی امواج را توسعه داده است که نمونهی پایهی آن WattUp نام دارد و امواج RF را به دستگاههای مجاور خود ارسال میکند. دستگاههای سازگار با تکنولوژی انرگوس از چیپ خاصی بهره میبرند که امواج دریافتی را به انرژی الکتریسیته تبدیل و سپس ذخیره میکند. شرکتهای دیگری نیز پیشتر از این تکنولوژی بهره برده بودند؛ اما انرگوس نقطهی تمایز خود با سایر فناوریهای موجود را بهینه بودن آن عنوان کرده است که به آن اجازه میدهد به انواع مختلفی از دستگاهها اعم از گجتهای پوشیدنی و تلفنهای هوشمند نیروی لازم را ارسال کند.
فرستندهی WattUp میتواند دستگاهها را تا فاصلهی ۴.۶ متری شارژ کند. این دستگاه برای گجتهای پوشیدنی که عموما از شارژرهای بیسیم اما با برد کم، بهره میبرند بسیار ایدهآل است. البته نمونههای موجود و تجاری شدهی حال حاضر، برد بسیار کمتری دارند.
برای شارژ کافی است دستگاه خود را در کنار یا روی فرستنده قرار دهید و بلافاصله عملیات شارژ آغاز خواهد شد. نکتهی جالب در خصوص فناوری انرگوس، چیپ دریافتکنندهی امواج است که اندازهای حتی کوچکتر از نمونههای در حال استفاده در گجتهای فعلی اعم از اپل واچ دارد. چیپ دریافتکنندهی امواج انرگوس را میتوان حتی در تگهای کوچکی که برای اتصال و یافتن وسایل شخصی استفاده میشود، قرار داد.
انرگوس در حال حاضر با شرکتهای متعددی برای توسعه و افزایش فناوری خود همکاری میکند. یکی از این شرکتهای CVR Global نام دارد که در زمینهی تجهیزات بررسی سلامت بیماران فعالیت دارد. چیپهای دریافتکنندهی امواج WattUp میتوانند در سنسورهای شرکت CVR تعبیه شوند و سپس درون بدن بیمار قرار گیرند. بدین ترتیب بدون وجود هرگونه مشکلی در رابطه با اتمام انرژی سنسورها، میتوان به صورت مداوم بر شرایط جسمی بیمار نظارت کرد. برخی دیگر از گجتهایی که به زودی از چیپهای WattUp استفاده خواهند کرد عبارتند از کارتهای هوشمند بیسیم، سمعکهای بیسیم، گوشیهای هوشمند و قلمهای دیجیتال. این محصولات به کمک فناوری شارژ انرگوس میتوانند سالها بدون ترس از اتمام شارژ باتری، فعال باشند.
البته هنوز تنوع دستگاههایی که با تکنولوژی انرگوس سازگار شدهاند، زیاد نیست. اما این روند رو به رشد میتواند با پیشرفت این فناوری سرعت بیشتری یابد. تجاری شدن این فناوری به خودی خود خبری خوشحال کننده است و میتوان انتظار تغییر شگرف در فناوری شارژ را در سالهای پیشرو داشت. انرگوس در حاشیهی حضور خود در CES 2017 اعلام کرد که یکی از شریکهای تجاری نزدیک وی، جزو بزرگترین تولیدکنندههای محصولات فناوری جهان است و به زودی از نتیجهی این همکاری پردهبرداری خواهد شد.
درباره این سایت